PTT’den E-İhracatta Dev Atılım: İzmir E-Ticaret Üssü

İnovasyon, Ar-Ge ve dijitalleşmeyenin en önemli stratejik bileşenler olduğu günümüzde PTT, e-ticaret sektöründe büyük bir adım atarak İzmir E-Ticaret Üssü projesini hayata geçirmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanımız Sayın Binali YILDIRIM, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit TURHAN, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcımız Sayın Selim DURSUN, UDH Araştırmaları Merkezi Başkanımız Sayın Dr. Ali ARIDURU, PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Sayın Kenan BOZGEYİK ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mahmut ÖZGENER, işadamları ve bürokratların katılımlarıyla açılış töreni yapılan İzmir E-Ticaret Üssü, Türkiye'nin e-ticaret ve e-ihracat rakamlarını 2023 vizyonu doğrultusunda artırmayı hedeflemektedir. 

PTT, İzmir E-Ticaret Üssü'ndeki faaliyetleri PttTRade markası altında yürütülecektir. Pazar odaklı akıllı e-pazar yeri portalı ve B2B (Business to Business-İşletmeden İşletmeye) platformu olarak konumlandırılan PttTRade, Türkiye'de üretilen ürün ve hizmetlerin tüm dünyaya pazarlanması ve satışının sağlamasını planlanmaktadır. Alıcı ve satıcı firmalar, www.ptttrade.com portalında buluşarak karşılıklı uluslararası ticari faaliyetlerini gerçekleştirecektir. 

TBMM Başkanımız Sayın Binali YILDIRIM, bugün dünyadaki ticaretin yüzde 8,5'inin internet üzerinden yapıldığını, bununla birlikte sektörün hızla büyüdüğüne dikkat çekerek, "Ülkenin rekabet gücünü koruması için akıl terine daha çok yatırım yapmamız lazım. Değişimi ıskalarsak, değişimi okuyamaz isek offline ülke konumuna düşeriz" şeklinde düşüncelerini belirtmiştir. 

Bakanımız Sayın Mehmet Cahit TURHAN, Türkiye'de 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 37 artış gösteren e-ticaret hacminin 42,2 milyar liraya ulaştığını belirterek, "Bununla birlikte e-ticaretin toplam perakende pazarındaki payının yüzde 4,1 ile gelişmekte olan ülkelerin altında kaldığını biliyoruz. Bu farkın bakanlığımızın bilişim ve haberleşme altyapılarında yaptığı hizmetlerle kapanacağına inanıyorum." demiştir. 

Fotoğraflar