Hizmet Olarak Hareketlilik Projesi Tanıtımı ve İmza Töreni Gerçekleştirildi

Türkiye'nin ilk entegre ulaşım platformu olacak Hizmet Olarak Hareketlilik Projesi (MaaS) Tanıtım Toplantısı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Bakan Yardımcımız Dr. Ömer Fatih Sayan, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ve Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, UDHAM Başkanımız Selami Yazıcı katıldı.

Uygulamanın toplu taşıma hizmetlerinde ortak bir platform sağlamasını hedeflediklerini aktaran Başkanımız Selami Yazıcı, PTT Teknoloji’nin geliştirdiği kart ile de ödeme yöntemlerinin sağlanacağını aktardı. PTT Genel Müdürü Hakan Gülten ise TR-Rota Projesi ile ilgili yaptığı konuşmada; “Çağa uygun yöntemler ile ulaşımı sağlayacak bu projede bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz.” dedi. Gülten şöyle devam etti: “Dijital dünyanın yeni trendleri ile birlikte ulaşım sektöründe de beklentiler değişti. Toplumun ulaşım ihtiyaçlarının konfor ile sağlanması bir mecburiyet. Farklı ulaşım modları ile vatandaşlarımıza konforlu uçtan uca bir hizmet sunmayı hedefliyoruz. Bu projeye entegre edecek olduğumuz TR-Kart ile birlikte vatandaşlarımız şehir içi ve şehirler arası tüm yolculuklarını, tek bir platform üzerinden tek bir ödeme kanalı ile tüm ulaşım araçlarında yolculuklarını planlayabilecekler.”

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’yı akıllı şehircilik ile uyumlu bir şehir haline getirmeye çalıştıklarını söyledi. ATUS Projesi ile günlük 4 milyon kişinin yolculuğunu güvenle sürdürdüğünü ifade eden Altay, TR-Rota Projesinde pilot şehir seçilmelerinden memnuniyet duyduklarını belirtti. Altay: “Yolculuk sürelerini kısaltacak, rezervasyon ve ödeme yapılabilecek bu uygulamayı Türkiye’de kullanarak, Türkiye’ye hizmet etmek Konya için gurur kaynağı” dedi.

Bakan Yardımcımız Dr. Ömer Fatih Sayan, dijitalleşmenin alışverişten iletişime hayatı baştan sona değiştirdiğini söyledi. Dijitalleşmenin en yakın hissedildiği sektörlerden bir tanesi de ulaşım sektörü olduğunu kaydeten Sayan, “MaaS hizmetleri ile ulaşımı daha hızlı, konforlu ve dijital hale getireceğiz. En önemlisi ise gelecek nesillere daha yeşil bir çevre bırakmak. Farklı ulaşım servislerini birbirine bağlayarak dünyanın dört bir yanında uygulamaya alınan MaaS hizmetleri günümüzün gereklerinden. Biz de bu projeyi, Konya’da uygulamaya alarak dünyanın en başarılı örneklerinden biri haline getireceğiz. Sevkiyattan, lojistiğe kadar genişletilebilecek bu hizmeti en doğru ve verimli şekilde kullanacağız.” dedi. Proje ile toplu taşıma araçlarının gerçek zamanlı takibinin mümkün hale geleceğini trafik, varış süresi, rota kontrollerinin tüm tercihlerin yolcunun kontrolünde olacağını ifade eden Sayan “Yerli ve milli olarak geliştirdiğimiz projemizin Türkiye’nin kentsel dönüşümüne katkıları ile verimli, erişilebilir ve sürdürülebilir ulaşım sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

Fotoğraflar