Türkiye İnnovasyon ve Girişimcilik Haftası

6-9 Aralık 2017 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde inovasyon ve girişimcilik dünyasını bir araya getirmeyi amaçlayan “Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası”nın 6.sı düzenlenmiştir. Etkinlik doğrultusunda Dünya’dan ve Türkiye’den sanayicilerin, akademisyenlerin, üniversite öğrencilerinin, teknoloji liderlerinin, girişimcilerin, meslek yatırımcılarının, sivil toplum kuruluşları ile AR-GE ve bilim teknoloji merkezlerinin aynı çatı altında toplanması hedeflenmiştir. 
Türkiye İthalatçılar Meclisi’nin Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda düzenlediği etkinlik kapsamında; İnovasyonda Kültür, Sosyal İnovasyon, İnovasyonda Sistemin Önemi, Türkiye’de Girişimcilik ve Teknoloji Destekleri, Dijital Pazarlama, Kripto Ekonomi, Akıllı Şehirde Gelecek, Akıllı Sağlık Uygulamaları, Akıllı Tarım Uygulamaları, Ulaşımda Mobil Uygulamalar, Nesnelerin İnterneti (IoT), Otonom Araçlar, 4. Endüstri Devrimi, Robot Teknolojileri ve Yapay Zekâ, Büyük Veri, Blok Zinciri (Blockchain), Sanal Gerçeklik, 3 Boyutlu Yazıcılar temaları doğrultusunda 19 konferans ve 36 panel düzenlenmiştir. 
Türkiye İnovasyon Haftası’na yeni gelişmelerin yerinde görülmesi, incelenmesi ve takip edilmesi amacıyla katılım gerçekleştirilmiş olup, başta Bakanlığımız görev alanına giren elektronik haberleşme, havacılık ve uzay teknolojileri ile ilgili alanlardaki projeler olmak üzere tüm stantlar ziyaret edilmiş, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alınmıştır.