TÜRKSAT İLE ASELSAN ARASINDA HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİNDE AR-GE İŞBİRLİĞİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığı olarak haberleşme sektöründe yerli teknolojilerin geliştirilmesine yönelik verdiğimiz Ar-Ge destekleri kapsamında çalışmaları başlatılan “Ka Bant Milli Haberleşme Hub Sistemi ve Modem Geliştirme Projesi” Sayın Bakanımız Adil Karaismailoğlu’nun katılımları ile gerçekleşen imza töreni ile kamuoyuna duyurulmuştur.

TÜRKSAT A.Ş. Gölbaşı yerleşkesinde gerçekleşen imza törenine Sayın Bakanımız Adil Karaismailoğlu’nın yanı sıra Savunma Sanayi Başkanı Sayın Prof. Dr. İsmail Demir, Bakan Yardımcımız Sayın. Ömer Fatih Sayan ve ilgili kurumların yöneticileri katılmıştır.

Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu törende yaptığı konuşmada “Bugün atılan imzalar katma değerli uydu hizmetleri ile milli haberleşme alanında millileşme ve yerlileşme adına tarihi bir adım. HUB sistemi ve modemlerini yerli ve milli imkânlarla üreteceğiz” dedi.

Türkiye’nin iki güzide kuruluşu ASELSAN ve TÜRKSAT’ın bu ortaklığından Türkiye’nin kazanımlar elde edeceğini belirten Bakan Karaismailoğlu, küresel pazarda üretilen teknolojiler ile birlikte, HUB sitemlerinin milli ürün olarak temin edileceğini bildirdi. Bugün atılan imzaların katma değerli uydu hizmetleri ile milli haberleşme alanında millileşme ve yerlileşme adına tarihi bir adım olduğunu vurgulayan Bakan Karaismailoğlu şu şekilde konuştu:

“TÜRKSAT ile Aselsan arasında Ka Bant Milli Haberleşme HUB Sistemi ve Modem Geliştirilmesi Projesi imza programına tanıklık ediyoruz. HUB sistemi ve modemlerini yerli ve milli imkanlarla üreteceğiz. Bu proje kapsamında; 150 adet özel modem üretilecek ve 2 adet HUB sistemi kurulacaktır. Oluşturulacak sistem ile kurumsal müşteriler, ev kullanıcıları, askeri ve özel taktiksel uygulamalar için ürün satıcı gerçekleştirilecektir.”