2. Ulaştırma ve Lojistik Kongresine Katıldık

22-23 Kasım 2018 tarihinde düzenlenen ve ulaştırma/lojistik sektör paydaşı firmaların katıldığı 2. Ulaştırma ve Lojistik Ulusal Kongresine Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcısı Hazal Sueda SAKARYA, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uzman Yardımcısı Kerim ZİLAN ve Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcısı Faruk YILMAZ katılım sağlamıştır. 

Kongrede; sektör paydaşları, alanda çalışan akademisyenler ve bölüm başkanları farklı oturumlarda bir araya gelmişlerdir. Genel olarak sektörün sorunlarından ve küresel rekabet ortamında iş birliği konularından bahsedilen etkinlikte Lojistik Sektöründe Küresel ve Ulusal Rekabet, Ulusal Lojistik Projeleri ve Lojistik Teknolojileri konularında oturumlar yapıldı. 

Kongrenin açılışında konuşan Sakarya Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Tunahan kongrenin amacının Türkiye’nin sürdürülebilir lojistik altyapıya sahip olması ve uluslararası koridorlarda işlevimizin artması için çalışmaların yapılmasının teşvik edilmesi olduğunu dile getirmiştir. Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasındaki önemli adımlardan birinin de lojistik ve ulaşım sektöründe yapılacak çalışmalar ve yenilikler olduğunu belirtmiştir. TİM Başkanı İsmail Gülle ihracat oranımızın gitgide arttığından bahsederek bu anlamda ulaşım ve lojistiğin önemine vurgu yapmıştır.