Başkanımız Dr. Ali ARIDURU İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü tarafından düzenlenen “Savunma Sanayii ve Havacılık” paneline katıldı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü tarafından bu yılki teması; “Uzay Teknolojileri ve Milli Projeler” olarak belirlenen panel kapsamında, uzay teknolojileri alanındaki mevcut çalışmaların yanı sıra yapılması planlanan projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunulmuştur. 

Panelin açılış konuşmasını yapan Başkanımız Dr. Ali ARIDURU konuşmasında, ülkemiz ekonomisinin geleceği açısından katma değeri yüksek teknolojik üretimin önemine dikkat çekerek bunun da AR&Ge yatırımları ile mümkün olabileceğini belirtmiş, bu amaçla Bakanlığımız tarafından 1.5 milyar TL.lik bir kaynağın tahsis edildiğini vurgulamıştır. 

Başkanımız Dr. Ali ARIDURU ayrıca, yüksek teknolojiyi milli olarak üreterek günümüzde yaşanmakta olan 4. Sanayi Devrimini yakalayacak beyin gücümüz olduğuna inandığımızı ifade etmiş ve bu noktada Ar&Ge yatırımlarının önemine dikkat çekmiştir. 

Konuşmasında, Bakanlığımız tarafından yürütülen milli uydu projemiz TÜRKSAT 6A projesi ve üniversiteler arasında düzenlenmesi planlanan fikir yarışmasına ilişkin bilgi de veren Dr. Ali ARIDURU, ülkemizin ihtiyaçlarına çözüm getirecek projelerin desteklenmesini, gelişmiş ülkelerle aramızdaki teknoloji açığının kapanması için elzem gördüğümüzü vurgulayarak Bakanlığımızın fikirlere ve projelere destek vermeye devam edeceğini belirtmiştir. 

Toplantı sonrasında, Başkanımız Dr. Ali ARIDURU’ya, 4. “Savunma Sanayii ve Havacılık Paneli”ne yapmış olduğu katkılardan dolayı İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Girişim Topluluğu tarafından bir plaket takdim edilmiştir. 

Fotoğraflar