D-8 Ülkeleri, Ulaştırma ve Bilişim Teknolojileri alanında Ar-Ge Faaliyetlerinde işbirliğine gidiyor.

Türkiye’nin girişimi ile, Başkanımız Dr. Ali ARIDURU ile D-8 Genel Sekreteri Dr. Seyed AliMohammad MOUSAVI arasında imzalanan ortak deklarasyonla ile Ulaştırma ve Bilişim Teknolojileri alanında Ar-Ge faaliyetlerinde D-8 ülkeleri arasında işbirliğinin tesis edilmesi amacıyla ilk adım atıldı. 

03 Şubat 2017 tarihinde Bakanlığımızı ziyaret eden D-8 Genel Sekreteri Dr. Seyed AliMohammad MOUSAVI ile Müsteşarımız Sayın Suat Hayri AKA’nın başkanlığında düzenlenen toplantıda imzalanan Ortak Deklarasyon ile D-8 ülkelerinin işbirliği alanlarına Ar-Ge faaliyetleri de dahil edildi. 

D-8 Ar-Ge Çalışma Grubu kurulacak

Ülkemizin girişimleri ile imzalanan Ortak Deklarasyon ile karayolu, demiryolu, denizcilik, havacılık, bilgi teknolojileri, havacılık ve uzay alanlarında işbirliğinin güçlendirilmesi üye ülkeler arasında sürdürülebilir işbirliği ve koordinasyonun sağlanmasını teminen D-8 ülkelerinin Ulaştırma ve Bilişim Teknolojileri alanındaki Ar&Ge faaliyetlerinden sorumlu üst düzey yöneticilerin katılımıyla bir Çalışma Grubu kurulması ve liderliğin ülkemizce yapılması konusunda görüş birliği sağlandı.


Fotoğraflar