D-8 Genel Sekreterliğinden Bakanlığımıza Ziyaret

Bakan Yardımcımız Sayın Ömer Fatih SAYAN, D-8 Genel Sekreteri Dato’ Ku Jaafar Ku Shaari ve beraberindeki heyeti 20 Şubat 2019 tarihinde Bakanlığımızda kabul etmiştir. 

Ziyarette Bakan Yardımcımız SAYAN, Sayın Genel Sekreteri Bakanlığımızda ağırlamaktan mutluluk duyduğunu, D-8 ile yeni ve verimli işbirliği alanları kuracağımıza inandığını belirtmiştir. Sayın Bakan Yardımcımız, Ar-Ge faaliyetleri ile ilgili işbirliğine yönelik olarak imzalanan Ortak Deklarasyon ile Ar-Ge çalışmaları ile ilgili gelecekteki işbirliğimizin temelini oluşturacağını düşündüğünü belirtmiştir. D-8 Üye Ülkeleri Arasında Ulaştırma ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Alanlarında Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinde İşbirliğine Yönelik Çalışma Grubu Oluşturulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı’nın imzalanmasına yönelik çalışmalara başlanmasının D-8 üye ülkeleri arasında Ar-Ge konusunda işbirliğini ve gelişmeleri kolaylaştıracağını umduğunu belirtmiştir. 

Ziyarette Başkanımız Sayın Dr. Ali ARIDURU D-8 Üye Ülkeleri ile yapılacak işbirliğine büyük önem verdiklerini belirtmiş, üye ülkeler arasında sürdürülebilir işbirliği ve koordinasyonun sağlanmasını teminen D-8 ülkelerinin Ulaştırma ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanındaki Ar-Ge faaliyetlerine yönelik Çalışma Grubu kurulması ve liderliğin ülkemizce yapılması konusunda fikirlerini dile getirmişlerdir. 

Fotoğraflar