Kooperatif Akıllı Ulaşım Sistemlerine Yönelik Merkezi Yazılım Platformu Geliştirilmesi Projesi İmza Töreni


ULAŞIMDA TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜMDE UDHAM’IN KATKISI

UDHAM Başkanlığı olarak, Türkiye’nin dijitalleşme ve akıllı ulaşım sistemleri alanındaki ilerlemelerine katkı sunmanın gururunu yaşıyoruz. Akıllı Ulaşım Sistemleri sektöründe bir çok ihtiyaca cevap verecek ve geleceğin teknolojisini içinde barındıran sistemleri geliştirecek yerli ve milli bir projenin tanıtım etkinliğini geniş bir katılımla gerçekleştirdik. Katılımları ile imza törenimizi şereflendiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu yaptığı konuşmada hayata geçirilen projenin önemini vurgulayarak, "Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), TÜRKSAT ve UDHAM iş birliğiyle geliştirilen “Kooperatif Akıllı Ulaşım Sistemlerine Yönelik Merkezi Yazılım Platformu Geliştirilmesi Projesi” ülkemizin akıllı ulaşım sistemlerinde yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor." dedi.




UDHAM Başkanlığı olarak amacımız, yerli ve milli yazılım çözümleri geliştirilmesine yönelik AR-GE çalışmaları yanında,  akıllı ulaşım sistemlerinin ülkemiz genelinde yaygınlaştırılmasına önemli bir katkı sağlamaktadır. İstanbul ve Antalya Bölge Müdürlüklerinde uygulanacak olan pilot projelerle, Kooperatif Akıllı Ulaşım Sistemleri (K-AUS) Test ve Uygulama Koridorları tesis edilerek, geleceğin ulaşım teknolojileri hayata geçirilecektir.



Proje kapsamında geliştirilmekte olan Merkezi Yazılım Platformu, AUS standardizasyonunu sağlayarak, sistemler arası entegrasyonu ve operasyonel kabiliyetlerin arttırılmasını hedeflemektedir. UDHAM Başkanlığı olarak bu projeye sağladığımız destek ile Türkiye’nin ulaşım altyapısının daha güvenli, verimli ve çevre dostu hale getirilmesine katkıda bulunuyoruz.