ULAŞAN VE ERİŞEN TÜRKİYE 2053 ÜNİVERSİTELER ARASI AR-GE FİKİR YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ


ULAŞAN VE ERİŞEN TÜRKİYE 2053 ÜNİVERSİTELER ARASI FİKİR YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığı (UDHAM) tarafından düzenlenen "Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053 Üniversiteler Arası Araştırma ve Geliştirme Fikir Yarışması’nın ödül töreni geniş bir katılımla gerçekleşti.

Yarışmanın amacı, ulaşımın geleceğine yön verecek nitelikteki fikirleri ortaya çıkarmak ve bu alanda genç beyinleri teşvik etmek olarak belirlenmiştir. Bu hedef doğrultusunda 29 farklı üniversiteden 116 öğrenci, ulaşımın tüm modlarında yenilikçi fikirler ve yaratıcı projelerle bakanlığımıza başvuruda bulundular.

Sayın Bakanımız Abdulkadir URALOĞLU'nun da katılımlarıyla gerçekleşen törende, ulaşımın tüm modlarında yenilikçi fikirler ve yaratıcı projeler sunan 64 öğrenciye ödülleri takdim edildi.





Genç Beyinler Yarışmada Buluştu

Yarışma "Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053" vizyonu çerçevesinde ortaya çıkan parlak projeler ile genç beyinlerin bu alandaki motivasyonunu ve başarısını gösterdi.

Sayın Bakanımız Abdulkadir URALOĞLU yaptığı açıklamada, "Gençler Türkiye Yüzyılı sizin omuzlarınızda, sizin ışığınızla yükselecek!" diyerek gençlere olan inancını dile getirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi (UDHAM) Başkanımız Sayın Selami Yazıcı da yarışmaya yapılan başvurulardaki projeleri incelediklerinde çok heyecanlandıklarını ifade etti.

Yazıcı, projeleri tek tek inceledikten sonra ilgili kamu kurumları ile paylaşacaklarını ve bunların hayata geçme süreçlerine yönelik çalışmalar yürütüleceğini dile getirdi.





Yarışmaya Katılan Tüm Öğrencilere Teşekkürler

Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053
 vizyonu doğrultusunda düzenlenen bu yarışma, geleceğin ulaşımına dair umut vadeden çalışmaların ortaya çıkmasına katkıda bulundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığı (UDHAM) olarak düzenlediğimiz "Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053 Üniversiteler Arası AR-GE Fikir Yarışması’na büyük ilgi gösteren ve pırıl pırıl fikirlerini bizlerle paylaşan tüm öğrencilere yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ödül Kazananlar ve Projeleri





Fotoğraflar