UDHAM Başkanlığı 6G Konferansında Yerini Aldı

İstanbul Medipol Üniversitesinde düzenlenen 6G Konferansı’nın ilk panelinde moderatörlük görevini Başkanımız Sayın Selami YAZICI üstlendi.

 

UDHAM Başkanı Selami YAZICI, İstanbul Medipol Üniversitesi tarafından düzenlenen 6G Konferansı’nın ilk panelinde moderatörlük görevini üstlendi. Konferansta, Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin ERTOK, Savunma Sanayi Başkanlığı Siber Güvenlik Daire Başkanı Ahmet Bahadır BÜLBÜL, Jandarma Genelkurmay MEBS Dairesi Başkanı Tuğgeneral Hasan SÜMER ve ASELSAN Genel Müdürü Ahmet AKYOL gibi önemli konuşmacılar yer aldı. Program kapsamında, ülkemizde yaşanabilecek doğal afetler durumunda iletişim altyapıları ve kamu güvenliği haberleşmesi konusunda yapılan çalışmalar ele alındı. Bu çalışmaların 5G ve 6G teknolojilerine nasıl entegre edileceği ve kullanım alanlarına yönelik önemli bilgiler paylaşıldı.

 

Başkanımız Selami YAZICI, 6G konferansı için yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Doğal afetler gibi acil durumlar, iletişim altyapılarının dayanıklılığını test eder. Bu nedenle, 6G’nin bu alanda nasıl bir rol oynayabileceğini değerlendirdik. Ayrıca, 5G’den 6G’ye geçiş sürecinde nelere dikkat etmeliyiz? Hangi kullanım alanları, 6G’nin potansiyelini en iyi şekilde ortaya çıkarabilir? Sorularına cevaplar aradık.     Bu konferansın, geleceğin teknolojilerine yön verme amacı taşıdığını unutmayalım. Hep birlikte, 6G’nin getireceği fırsatları ve zorlukları ele alarak, daha güvenli ve bağlantılı bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.