UDHAM Başkanlığından Yeni Ar-Ge Desteği: Uydu Destekli Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri Otomasyon Projesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Araştırmaları Merkezi (UDHAM) Başkanlığı tarafından desteklenecek olan ‘Uydu Destekli Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) Otomasyon Projesi’ne ilişkin protokol imza töreni, UDHAM Başkanlığı, Haberleşme Genel Müdürlüğü ve TÜRKSAT A.Ş.’nin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih SAYAN'ın katılımlarıyla gerçekleşen törene UDHAM Başkanı Mehmet Ali DEĞER, Haberleşme Genel Müdürü Gökhan EVREN, TÜRKSAT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal YÜKSEK, TÜRKSAT A.Ş. Genel Müdürü Hasan Hüseyin ERTOK, projede görev alacak Bakanlık personeli ve proje paydaşı kurum ve kuruluşların temsilcileri katılmıştır.

Törende konuşan Dr. SAYAN, Türkiye’nin 2023 vizyonunun önemine vurgu yaparak, son 19 yılda diğer bütün alanlarda olduğu gibi Akıllı Ulaşım Sistemleri alanında da yaşanan dönüşüme dikkat çekmiş, Uydu Destekli Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) konusunda sistem mimarisinin ve standartların belirlenmesinin öneminden bahsetmiş, yerli ve milli haberleşme sistemlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için ilgili firmalara Ar-Ge projeleri için kaynak sağlandığını vurgulamıştır. Bakanlığımızca verilecek Ar-Ge projelerine ilişkin teşvik ile hayata geçecek olan bu projenin süresinin 24 ay olarak öngörüldüğünü, taraflardan proje takviminin hızlandırılması ve daha kısa bir sürede tamamlanmasını istemiştir.

 


Fotoğraflar