Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığının (UDHAM) İlk Çalışma Ziyareti Hollanda'da Başladı

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığının yararlanıcısı olduğu, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen '' Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığının Kurumsal ve İdari Kapasitesinin Geliştirilmesi ‘’ projesi kapsamında düzenlenen ‘’ Hollanda Çalışma Ziyareti ‘’ başladı. Üye Ülkelere Çalışma Ziyaretleri ile bu ülkelerde Ar – Ge Çalışmaları ve Programlarında Teknik ve İdari Yapılanmanın Gözlenmesi kapsamında ilk ziyaret edilecek ülke, ulaştırma alanındaki örnek uygulamaları sebebiyle Hollanda olarak belirlendi.

Yetkililer çalışmalarının ilk gününde Lahey’deki Türk Büyükelçiliğine ziyarette bulundular. Heyet, Hollanda’ya yapılan çalışma ziyaretinin amacı ve proje kapsamında elde edilmek istenilen hedefler hakkında Büyükelçi Sayın Şaban Dişli ’ye bilgi verdi. Ulaştırma alanında Hollanda’da ziyaret edilecek kurumlar hakkında görüşmeler yapıldı, Hollanda ile Türkiye arasında ulaştırma modlarındaki benzerlikler ve iyi uygulama örnekleri paylaşıldı. Ziyaret, Sayın Büyükelçinin heyete ve projeye başarı dilekleri ile sona erdi.

Yoğun programları arasında heyetimizi kabul eden Sayın Büyükelçimize misafirperverlikleri için teşekkür ederiz.

Çalışma ziyareti kapsamında kuruluşlarla, araştırma ve geliştirme konuları ve olası işbirlikleri görüşülecek olup, ziyaretler 3 Aralık tarihine kadar devam edecek. 

Fotoğraflar