Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığının (UDHAM) Hollanda'daki çalışma ziyareti devam ediyor.

T. C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığının yararlanıcısı olduğu, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen ‘’ Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığının Kurumsal ve İdari Kapasitesinin Geliştirilmesi ‘’ projesi kapsamında Hollanda’ya düzenlenen çalışma ziyaretinin ikinci gününde heyet, kısa adı NAG olan Netherlands Aerospace Group ( Hollanda Havacılık Grubu ) CEO’su Frank Jansen ile bir araya geldi.

30 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda, havacılık sektöründe uçak bakımı, uçak imalatı, havaalanı geliştirme, altyapı ve ilgili tüm hizmetlere yönelik faaliyet gösteren 100’den fazla Hollandalı kuruluşun bir araya gelerek oluşturduğu ticaret birliği NAG, UDHAM yetkililerine bir sunum yaptı. Sunumda, Hollanda’nın havacılık ve havaalanı endüstrisindeki bölgesel konumu, tedarik zincirindeki yeri, Ar – Ge ile ilişkili çalışmaları ve uluslararası faaliyetleri anlatıldı. Toplantı karşılıklı görüş alışverişlerinin gerçekleştirilmesi ve muhtemel işbirliği fırsatlarının değerlendirilmesi ile sonlandırıldı.

Heyet, çalışma ziyareti kapsamında ulaştırma alanında faaliyet gösteren kuruluşlar ile görüşmelerine devam edecek.  

Fotoğraflar