Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığının (UDHAM) İspanya’daki Çalışma Ziyareti Devam Ediyor

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığının yararlanıcısı olduğu, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığının Kurumsal ve İdari Kapasitesinin Geliştirilmesi” projesi kapsamında düzenlenen “İspanya Çalışma Ziyareti” Madrid’deki son gün toplantılarıyla devam etti.

 

2 Mart’ta gerçekleşen toplantılar demiryolu altyapısından sorumlu işletme ADIF ile başladı. İspanya Ulaştırma, Hareketlilik ve Kentsel Gelişim Bakanlığına bağlı ADIF, demiryollarında 5G ve hidrojen kullanımıyla ilgili faaliyetleri üzerine bir sunum yaptı. Ziyarette iki ülke arasındaki benzer uygulamalar görüşüldü.

 

Günün son toplantısı ise İspanya Ulaştırma, Hareketlilik ve Kentsel Gelişim Bakanlığının ‘Ulaşım Çalışmaları ve Teknolojileri’ biriminden yetkililerle oldu. Ulaştırma teknolojileri üzerine faaliyetler gösteren ve bu anlamda ülkenin politikalarını yürüten kurumun yetkilileri, toplantıda yetki alanlarına giren ulaştırma modları ve türlerini anlattı. Bu modlardaki verilerin toplanması, analizi ve saklanması için elektronik ortamda geliştirilen ve mevcutta da kullanılmakta olan sistemin detaylı tanıtımı yapıldı.

 

Madrid’deki görüşmelerin tamamlanmasının ardından heyet, Barselona’ya geçerek toplantılarına orada faaliyet gösteren kuruluşlarla devam edecek.

Fotoğraflar