3. Ulusal IPv6 Konferansına katılım sağladık.

8 Kasım 2018 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ev sahipliğinde düzenlenen “3. Ulusal IPv6 Konferansı”na Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi olarak katılım gerçekleştirdik. 

Programa Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ve çok sayıda kamu ve sektör temsilcisi katıldı. 

Etkinliğe Başkanlığımız adına Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcısı Hazal Sueda SAKARYA ve Elektrik Mühendisi Özgür KUYTUL katılım sağladı. 

Etkinlik kapsamında, IPv6 alanındaki çalışmalar ve IPv6’nın gelişim süreci hakkında konuşmalar yapılmıştır. IPv6’ya geçişin gerekliliği ve bu protokolün 5G, M2M, IOT gibi teknolojik yenilikler ile ilişkisi üzerinde durulmuştur. IPv6 alanında ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeler hakkında bilgi paylaşımı sağlanmıştır. 

İnternete bağlı cihaz sayısının artmasına bağlı olarak IPv4 adreslerinin yetersiz hale geldiği ve bu sebeple tüm dünyada IPv6’ya geçiş çalışmalarının yoğunlaştığı belirtilerek ülkemizde de bu geçişin hızlandırılması ve sonuçlandırılabilmesi için tüm paydaşların ortak çalışması gerektiğine vurgu yapılmıştır. 5G teknolojisinin hayata geçmesiyle IPv4’ ün yetersiz kalacağı ve bu yüzden IPv6 teknolojisine geçişin 5G ile eş zamanlı olarak devreye gireceği belirtilmiştir.