Türkiye ile Kosova Arasında İşbirliği Tesis Edildi

Türkiye Cumhuriyeti ile Kosova arasında, Ulaştırma Alanında Ar-Ge faaliyetlerinde bulunmak üzere iki ülke arasında işbirliğini tesis eden “Ulaştırma Alanında Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerine İlişkin İşbirliği Mutabakat Zaptı”, 28 Ekim 2018 tarihinde Bakanımız Sn. Cahit TURHAN ile Kosova Altyapı Bakanı Pal Lekaj tarafından imzalanmıştır. 

Bakanımız Sayın Cahit TURHAN tarafından imzalanan Mutabakat Zaptı ile karayolu, demiryolu, denizcilik, havacılık, iç sularda ulaşım ve Taraflarca kararlaştırılabilecek diğer alanlarında işbirliğinin güçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda, iki ülke arasındaki dostluğun, sürdürülebilir bir işbirliği ve koordinasyon mekanizması ile devam etmesi planlanmaktadır. 

Bakanımız Sayın Cahit TURHAN, Ulaştırma Alanında Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerine İlişkin İşbirliği Mutabakat Zaptı ile ortak projeler geliştireceklerini anlatmıştır. İkili ticaret hacminin geçen yılın 10 ayında 217 milyon dolara yükseldiğini anımsatan Bakanımız Sayın Cahit TURHAN, bu rakamları daha da ileriye taşıyacaklarını ifade etmiştir.