Başkanımız Sn. Dr. Ali ARIDURU ve Daire Başkanımız Sn. M. Cemil ACAR, 27 Ocak 2017 tarihinde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde düzenlenen toplantıya katıldı

İYTE Rektörü Sn. Prof. Dr. Mustafa GÜDEN’in, Enstitünün genel faaliyetleri ve Ar-Ge’ye yönelik projeleri hakkında sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından Enstitüde Ar-Ge kapsamında yürütülen faaliyetler ile özellikle Başkanlığımız çalışma alanlarına yönelik projeler hakkında görüş paylaşımında bulunuldu. 

Toplantıda söz alan Başkanımız Sn. Dr. Ali ARIDURU, bundan sonra Başkanlığımızın üniversitelerle işbirliği çalışmaları konusunda yoğun çaba sarf edeceğini, işbirliği kapsamındaki faaliyetlerin hızlı bir şekilde devam edeceğini özellikle vurguladı. Ayrıca gerek ulusal gerekse uluslararası akademik çalışmalara verilecek desteğin de devam edeceğini belirtti. 

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kampüsü içinde faaliyet gösteren Teknopark İzmir İnovasyon Merkezi’nde düzenlenen toplantıda ise Doç. Dr. Murat ERTEN, yenilikçi fikirlere kuluçka ortamı sağlayarak, üretilen nitelikli teknolojik bilgiyi sanayi ile buluşturan Teknopark İzmir İnovasyon Merkezi hakkında sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından Teknopark İzmir’de faaliyet gösteren girişimciler, şirketleri hakkında bilgi verdi. Başkanımız Sn. Dr. Ali ARIDURU ekonomimizin güçlenmesi, rekabet gücümüzün artması, hedeflerimize ulaşılması yolunun Ar-Ge, yenilik ve işbirliğinden geçtiğini belirtti. Bu kapsamda Başkanlığımızın, destekleme çalışmalarına teknoparklarla işbirliği içinde devam edeceğini vurguladı. Düzenlenen toplantının ardından Enstitü üst yönetimi ile birlikte Teknopark İzmir İnovasyon Merkezi’nde bulunan Ar-Ge firmaları ziyaret edildi. Firmalar tarafından yürütülen Ar-Ge faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgi alındı.