TÜRKSAT 6A İlk Milli Haberleşme Uydusu Projesinin Üst Düzey Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Sayın Müsteşarımız Suat Hayri AKA Başkanlığında 19.01.2017 tarihinde düzenlenen TÜRKSAT 6A Üst Düzey Bilgilendirme Toplantısına Sayın Müsteşar Yardımcımız Dr. Özkan POYRAZ, Sayın Müsteşar Yardımcımız Galip ZEREY, Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Sayın Dr. Celal Sami TÜFEKÇİ, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif ERGİN, UDH Araştırma Merkezi Başkanımız Sayın Dr. Ali ARIDURU, TÜRKSAT Genel Müdürü Sayın Cenk ŞEN, TAİ Genel Müdürü Sayın Doç. Dr. Temel KOTİL, ASELSAN Genel Müdürü Sayın Dr. Faik EKEN, Daire Başkanlarımız Sayın Mehmet Cemil Acar ile Sayın Mehmet Ali Değer ve projede görev alan üst düzey yetkililer katılım gerçekleştirdi. 

TÜRKSAT 6A İlk Milli Haberleşme Uydusu Projesinin kapsamı, içinde bulunulan aşamaya dair durum değerlendirmesi ve projenin geleceğine yönelik faaliyetlerin konuşulduğu toplantının açılış konuşmasında, Sayın Müsteşarımız Suat Hayri AKA bu projeyle birlikte Türkiye’nin uzay alanındaki mevcut altyapısı ve yeteneklerinin hızla gelişeceğini, Bakanlığımızın projeye çok büyük bir önem verdiğini aynı zamanda TÜRKSAT’ın dünyada önemli bir yere sahip olacağını belirtti. 

Sayın Müsteşarımızın gerçekleştirdiği açılış konuşmasının ardından TÜBİTAK Uzay Enstitü Başkanı Sayın Lokman KUZU projeye ilişkin hedefleri ve yapılması planlanan işlere dair bir sunum gerçekleştirdi. 

Sn. Müsteşarımız Suat Hayri Aka, 545 milyon bütçeli bu devasa proje ile ülkemizin devler ligine giriş için önemli bir adım atacağını belirtti. Aynı zamanda Türksat 6A projesinin sadece “Ar-Ge” projesi değil “Ar-Ge içerikli uydu geliştirilmesi ve üretilmesine yönelik teknoloji kazanım projesi” olduğunu özellikle vurguladı. 

Sn. Müsteşarımız, Bakanlığımızın bu projenin müşterisi ve ana fonlayıcısı olması nedeniyle tüm aşamalarda projenin izlenmesi için gerekli her türlü hassasiyetin göstereceğini belirtti. 

Sunumu takiben projeye ilişkin önümüzdeki süreçte takip edilecek iş takvimi ve stratejik hedeflerin konuşulmasının ardından toplantı sonlandırıldı.