Yerli ve Milli Üretimin Geliştirilmesine Yönelik Kamu Destek ve Teşvikleri Etkinliği

BTK tarafından düzenlenen “Yerli ve Milli Üretimin Geliştirilmesine Yönelik Kamu Destek ve Teşvikleri Etkinliği”ne Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Olarak katılım gerçekleştirdik. 

Programa Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, kurul üyeleri, daire başkanları ve çok sayıda kamu ve sektör temsilcisi katıldı. 

Daire Başkanımız Sayın Mehmet Ali DEĞER’in panelist olarak katıldığı organizasyonda Başkanlığımız Ar-Ge stratejisi ve destek programlarımız hakkında bilgilendirmede bulunulmuştur. Daire Başkanımız Sayın Mehmet Ali Değer konuşmasında inovasyon konusunda farkındalığın artırılması için bu tür etkinliklerin önemini vurgulamıştır. 

Etkinliğin ana konusu olan 5G Haberleşme Teknolojilerinin, yüksek indirme hızı ve minimum gecikme süresiyle, bireylerden çok toplumların; cihazlardan çok cihazlara bağlı evlerin, şehirlerin ve yapay zekânın teknolojisi olacağını belirten Değer, dijitalleşmenin ürünü olan nesnelerin interneti, yapay zeka, artırılmış gerçeklik, bulut teknolojileri ve entegre üretim sistemleri gibi yeni teknolojilerin hayatımızda ciddi biçimde yer alacağını belirtmiştir. Geniş bant haberleşme teknolojilerinin ise bu değişimin omurgasını oluşturacağı belirtilerek bu dijital dönüşümü, ülkemizin geleceğine yön verecek en önemli unsurlardan biri olarak görmemiz ve bu dijital dünyaya hazırlanmamız gerektiğine dikkat çekmiş; bilime, teknolojiye ve Ar-Ge faaliyetlerine daha fazla yatırım yapılması gerektiğini dile getirmiştir. 

Fotoğraflar