UDHAM’dan “Yakın Yörünge ve Küp Uydu Çalıştayı”na Destek

UDHAMdan Yakın Yörünge ve Küp Uydu Çalıştayı”na Destek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığımız (UDHAM), yakın yörünge ile küp uydu alanlarında Türkiyenin en büyük kuruluşlarının bir araya geldiği ve iş birliklerini güçlendirecek Türksat Yakın Yörünge ve Küp Uydu Çalıştayı”nda Destekleyen Kuruluş” olarak yer alacaktır.

Türkiye
nin uzaydaki gücünü artıracak yakın yörünge teknolojileri, küp uydu üretimi ve yer kesimi teknolojilerini değerlendirmeyi amaçlayan Türksat Yakın Yörünge ve Küp Uydu Çalıştayı”na sayılı günler kaldı. 18-19 Ekim 2023 tarihlerinde ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezinde gerçekleştirilecek Çalıştayda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olarak ulaştırma, denizcilik, haberleşme, uzay ve bilgi teknolojileri alanlarına yönelik Ar-Ge desteği veren Türkiyenin en önemli kuruluşlarından UDHAM da Destekleyen Kuruluş” olarak yer alacaktır.

Uydu ve yayıncılık sekt
öründen temsilcilerin yanı sıra savunma sanayi, uzay profesyonelleri, akademisyenler ile araştırmacıları da bir araya getirecek Çalıştayda, özellikle yakın yörünge uydularına odaklanarak bu alandaki son teknolojik gelişmeler, inovasyonlar ve geleceğin uydu sistemlerine yönelik beklentiler ele alınacak. Çalıştayda yakın yörünge ile küp uydu alanlarındaki en son gelişmelerin paylaşılmasının yanı sıra Türkiyenin en büyük firmaları arasında olası iş birliklerinin de güçlendirilmesi amaçlanıyor. Sektörün lider kuruluşlarının sponsorluğunda gerçekleştirilecek Türksat Yakın Yörünge ve Küp Uydu Çalıştayı’nda ülkemizin en önemli isimleri bir araya gelerek ülkemizdeki yakın yönge çalışma ve planlamalarını ele alacak.