ULAŞAN VE ERİŞEN TÜRKİYE 2053 ÜNİVERSİTELER ARASI AR-GE FİKİR YARIŞMASI TANITIM ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ


ULAŞAN VE ERİŞEN TÜRKİYE 2053 ÜNİVERSİTELER ARASI AR-GE FİKİR YARIŞMASI TANITIM ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053 Üniversiteler Arası Ar-Ge Fikir Yarışması Tanıtım Etkinliği Gerçekleştirildi.

 

UDHAM Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan Ar-Ge fikir yarışması, düzenlenen özel bir etkinlikle gerçekleştirildi. Etkinliğe 11 üniversiteden 250 öğrenci katıldı.

Etkinlik Sayın Bakan Yardımcımız Osman BOYRAZ’ın yaptığı açılış konuşması ile başladı. Konuşmaları için sahneye teşrif eden Sayın Bakanımız Abdülkadir URALOĞLU katılımcılara hitap ederek, Bakanlık tarafından gerçekleştirilen yenilikçi projeler ve gelecek projeksiyonları ile ilgili bilgiler verdi. Bakanlığımızın vizyonunu ve gençlere, eğitime ve teknolojiye verdiği önemi vurguladı.

Uzay’a gönderilen uydularımızdan 5 tanesinin Bakanlığımız tarafından gönderildiğini belirten Bakanımız yerli ve milli uydular ile uzay vatana sahip çıktığımızı vurguladı. Bakanlığımız ve TUSAŞ tarafından ortak yürütülen TÜRKSAT 6A yerli ve milli haberleşme uydusu geliştirilmesi ve üretilmesi projemizin 2024 yılı Haziran ayında uzaya gönderileceğinin müjdesini de verdi.

Cumhurbaşkanımız tarafından öğrencilere vaat edilen 10 GB internet paketi hakkında da bilgi veren Bakanımın Abdulkadir URALOĞLU öğrencilerin gerekli müracaatlarını tamamladıktan sonra bu paketlerin e-devlet üzerinden hatlarına tanımlanacağını söyledi.

Sayın Bakanımız aynı zamanda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yaptığı önemli projeleri de paylaştı. Osmangazi Köprüsü, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Kuzey Marmara Otoyolu gibi büyük altyapı projelerinin başarıyla tamamlandığını belirten Bakanımız Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına damga vuran bu önemli projelerin sadece ülkemizin batısında yer almadığını belirtti. Elazığ - Malatya arasına Kömürhan Köprüsü, Rize - Erzurum arasına Ovit Tüneli, Trabzon - Gümüşhane arasına Zigana Tünelini yaparak Türkiye’nin dört bir yanındaki vatandaşlarımıza Bakanlığımızın hizmetlerinin götürüldüğünü ifade etti.

Ayrıca, 2053 Türkiye vizyonunda ülkenin bölünmüş yollarının uzunluğunu artırmayı, demiryollarını genişletmeyi, liman ve havalimanı sayısını artırmayı hedeflediklerini açıkladı.

Sayın Bakanımızın konuşmalarından sonra fikir yarışmasına ilişkin başvuru ve proje ayrıntılarını içeren bir bilgilendirme konuşması gerçekleştirildi. Bu konuşmada;

·         Yarışma başvuru tarihlerinin 1 Kasım 2023 – 31 Ocak 2024 tarihleri arasında olacağı,

·         Başvurunun örgün öğrenim gören tüm lisans öğrencilerine açık olduğu,

·         Ödüllendirme sisteminin Karayolu, Demiryolu, Denizcilik ve Havacılık alanlarında ayrı ayrı her kategori için birinci, ikinci ve üçüncü olacak şekilde takdim edileceği,

·         Ayrıca spesifik konularda çeşitli mansiyon ödüllerinin verileceği,

gibi bilgiler katılımcılarla paylaşıldı.

Etkinlik sonunda Sayın Bakanımız Abdulkadir URALOĞLU, öğrencilerimiz ve misafirlerimizle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053 Ar-Ge Projeleri Fikir Yarışmasının ayrıntılarına ilişkin bilgi almak ve yarışmaya katılmak isteyen tüm öğrencilerimiz, UDHAM Başkanlığı resmi internet sitesini ziyaret edebilirler.






Fotoğraflar