UDHAM Denizcilik Sektör Paydaşlarını Bir Araya Getirdi.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği eş finansmanıyla, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından uygulanan Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı kapsamında yürütülen “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığı’nın Kurumsal ve İdari Kapasitesinin Geliştirilmesi” projesi, 23 Haziran 2021 tarihinde “Denizcilik“ başlığı altında ikinci paydaş çalıştayını gerçekleştirdi.

Ankara’da gerçekleştirilen ikinci paydaş çalıştayı, denizcilik alanında uzman Bakanlık birimlerimizi, ilgili kamu temsilcilerini, akademisyenleri ve sivil toplum temsilcilerini bir araya getirdi. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen çalıştay, Ar-Ge Daire Başkanımız Sayın Mehmet Ali DEĞER’in açılış konuşması ile başladı. Proje Takım Lideri ve aynı zamanda denizcilik alanında uzman Dr. Karen SUMSER-LUPSON’ın sektördeki gelişmelere yönelik yaptığı sunum ile devam eden çalıştayda, odak çalışma grupları vasıtasıyla farklı kurumları temsil eden katılımcılar arasında araştırma geliştirme başlıklarına yönelik fikir paylaşımı gerçekleştirildi. Daire Başkanımız Sayın Celal ORAL’ın yaptığı kapanış konuşmasıyla çalıştay sonlandırıldı.

Denizcilik odağında öncelikli araştırma ve teknoloji geliştirme başlıklarının belirlenmesini hedefleyen çalıştayın çıktıları, ulaştırma sistemlerinin verimliliğinin artırılması ve yenilikçi teknolojilerin geliştirilmesi için yön gösterici nitelik taşımaktadır.

Fotoğraflar